Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ
ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Αθήνα 21/2/2012

Στις 16.2.2012 πραγματοποιήθηκε νέα Συνέλευση των εργαζομένων όλων των κλάδων της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου που ενημέρωσε για την Στάση Εργασίας στις 17-2-12, την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου (όπως είχαμε ζητήσει στη πρώτη μας συνέλευση) και έδωσε διάφορες διευκρινήσεις πάνω σε συνδικαλιστικά θέματα μετά από ερωτήσεις και τοποθετήσεις των εργαζομένων. Επίσης παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΠΕΣΑ.
Στη συνέχεια μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφασίσαμε:
  1. Τη συμμετοχή μας συγκροτημένα και οργανωμένα στη Στάση Εργασίας και στη συγκέντρωση στο ΥΠΠΟΤ για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο Νέο Μνημόνιο της εξαθλίωσης. Η οποία και πραγματοποιήθηκε και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον κατειλημμένο κτήριο του ΟΕΚ και ΟΕΕ για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο των οργανισμών και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων που απειλούνται με απόλυση.
  2.  Την υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης συνέλευσής μας, όπως την ανάρτηση του πανό μας, την κατασκευή πικετών για τις κινητοποιήσεις, την δημιουργία Γωνιάς Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής προϊόντων στο κεφαλόσκαλο του α’ ορόφου, και την διερεύνηση τρόπων επαφής με ΜΜΕ.

Στη συνέλευση έγιναν διάφορες προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις (μεταξύ άλλων και προτάσεων για τη ΓΣ του Ενιαίου στις 23-2-12) οι οποίες θα συζητηθούν στην επικείμενη συνέλευσή μας και οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:
  1. Πρόταση δράσεων και άμεσων κινητοποιήσεων στη ΓΣ του Ενιαίου Συλλόγου την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Διερεύνηση του ενδεχομένου της απεργίας διαρκείας.
  2. Να διερευνήσουμε εάν είναι δυνατό να καλέσουμε κάποιον από ΑΔΕΔΥ ή ΙΝΕ της ΓΣΕΕ ή άλλον για ενημέρωση και συζήτηση πάνω στο Νέο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν.
  3. Να συμβάλουμε στην κατασκευή πανό από αυτά που διατίθεται να αναρτήσει ο Ενιαίος Σύλλογος σε υπηρεσίες ΥΠΠΟ.
  4. Να συμπληρωθεί η λίστα των email των συναδέλφων. Για όσους δεν έχουν, να βρεθεί άλλος τρόπος επικοινωνίας.
  5. Καταγραφή οποιασδήποτε πρότασης και άποψης των εργαζομένων και συζήτηση της επί της υλοποίηση ή μη.
  6. Προβολή του πολιτιστικού έργου της υπηρεσίας.
  7. Αναζήτηση τρόπων για την εύρυθμη ή/ και πιθανόν καλύτερη λειτουργία της υπηρεσίας.


Εργαζόμενες/οι της ΔΣΑΝΜ


Γωνιά Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Αντικειμένων

Αθήνα, 20-2-2012

Η Συνέλευση των εργαζομένων της ΔΣΑΝΜ, που πραγματοποιήθηκε στις 8.2.2012, αποφάσισε, μεταξύ άλλων και τη δημιουργία Γωνιάς Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής. Υλοποιώντας την απόφαση αυτή, ξεκινά η λειτουργία της Γωνιάς Αλληλεγγύης και Ανταλλαγής Αντικειμένων. Η Γωνιά θα οργανωθεί στο κεφαλόσκαλο του 1ου ορόφου, προς την ταράτσα.
Στο χώρο αυτό θα μπορούν όλοι και όλες οι εργαζόμενοι/ες στη ΔΣΑΝΜ να φέρνουν ρούχα, αξεσουάρ, βιβλία, μικροαντικείμενα κ.ά. σε καλή κατάσταση, τα οποία δεν τους είναι χρήσιμα πια αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε άλλους συναδέλφους.
Αντίστοιχα, θα μπορούν να παίρνουν από τη Γωνιά, άλλα αντικείμενα που έχουν φέρει άλλοι συνάδελφοι τα οποία θα τους είναι χρήσιμα.
Η διαδικασία αυτή είναι απλή και ανοιχτή σε όλους και όλες. Η καλή λειτουργία του Χώρου θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή και την βοήθεια όλων.
Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν αντικείμενα τα οποία για μεγάλο διάστημα δεν «απορροφούνται», η Συνέλευση θα αποφασίσει τον τρόπο της διάθεσής τους.    

Εργαζόμενες/ οι της ΔΣΑΝΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου