Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνέλευση των εργαζομένων όλων των κλάδων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στις 20.12.2011 πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των εργαζομένων όλων των κλάδων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στις σημερινές συνθήκες της σκληρής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που ζούμε, η Συνέλευση έκρινε πως είναι αναγκαία η ενεργοποίηση και η συσπείρωση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του μουσείου. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε:
1.Την οργανωμένη συμμετοχή του προσωπικού του μουσείου σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων που θα αποφασιστούν την επόμενη περίοδο από τον Ενιαίο Σύλλογο του ΥΠΠΟΤ, την ΠΟΕΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ, με διακριτά πανό, πικέτες κλπ.
2.Την αποστολή επιστολής προς το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου για την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων της τελευταίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
3.Την πραγματοποίηση εναλλακτικών μορφών δράσης ενάντια στα μέτρα περικοπών και εφεδρειών-απολύσεων. Την με κάθε πρόσφορο μέσο προβολή των αιτημάτων.
4.Την προσπάθεια συντονισμού με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους του ΥΠΠΟΤ, όπως και από άλλες υπηρεσίες και φορείς της ευρύτερης περιοχής στην οποία βρίσκεται το ΒΧΜ.
5.Τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης όπως του «Κουμπαρά» οικονομικής ενίσχυσης (για την υποστήριξη των απεργών της Χαλυβουργίας και του Alter, αλλά και συναδέλφων του ΒΧΜ που έχουν ανάγκη) και του Χώρου Ανταλλαγής Αντικειμένων.
6.Την προβολή του επιτελούμενου πολιτιστικού και μορφωτικού έργου του ΒΧΜ υπό τις αντίξοες σημερινές συνθήκες.
7.Τη σύσταση Σωματειακής Επιτροπής για τον συντονισμό των παραπάνω. Η Επιτροπή θα είναι ανοιχτή και ανακλητή από τη Συνέλευση στην οποία και λογοδοτεί.

Αθήνα, 21/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου