Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

3ο ενημερωτικό σημείωμα πεπραγμένων Δ.Σ. ΣΕΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: 3ο ενημερωτικό σημείωμα πεπραγμένων Δ.Σ.
 
Τη Δευτέρα 20.02.2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου & των Επιτροπών των Τοπικών Παραρτημάτων Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας (προσωρινή) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις και το νέο τοπίο, όσον αφορά στα δικαιώματά μας και στην προστασία των μνημείων, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων που την συνοδεύουν, η «επικείμενη» αλλαγή Οργανογράμματος του ΥΠΠΟΤ καθώς και το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΝ «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», με το οποίο θεσμοθετείται η διαδικασία εκτέλεσης των σωστικών αρχαιολογικών ερευνών στο πλαίσιο Μεγάλων Ιδιωτικών Έργων, ενώ ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το μείζον ζήτημα που άνοιξε από την ειδεχθή ένοπλη ληστεία στο Παλαιό Μουσείο (Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας) της Ολυμπίας.
     1. Διαπιστώθηκε ότι η νέα δανειακή σύμβαση και οι εφαρμοστικοί της νόμοι κινούνται και πάλι στην πολιτική των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικό κράτος και λειτουργία του δημόσιου τομέα, πολιτική που εδώ και δύο χρόνια βυθίζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τη χώρα σε νέο κύκλο ύφεσης.
Επισημάνθηκε η προσπάθεια περαιτέρω μείωσης του μισθολογικού κόστους, καθώς στους όρους της νέας δανειακής σύμβασης περιλαμβάνεται το πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών στο δημόσιο τομέα για άγνωστο χρονικό διάστημα, αλλά και η «δέσμευση» για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015. Διατάξεις σαν αυτή ισοδυναμούν με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και κατάργηση της μονιμότητας, ενάντια σε κάθε λογική αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα της Χώρας....Δείτε όλη την εγκύκλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου