Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πωλείται επιπλωμένο


Πωλείται επιπλωμένο με τις εγκαταστάσεις του, τις πισίνες του, τις παραλίες του, τους κήπους του, τους σεκιουριτάδες του. Διαθέτει υπηρετικό προσωπικό το οποίο με διαδοχικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και εξευτελισμούς θα έχει φτάσει έως το 2015 σε ικανοποιητικό βαθμό εθελοδουλείας. Ο πρώην ιδιοκτήτης υποχρεούται να πληρώνει επ' αόριστον τους μισθούς του προσωπικού και να παρακρατεί μέρος αυτών για να καλύπτει τα κοινόχρηστα και τα έξοδα συντήρησης. Διαθέτει και 300 σφουγκοκωλάριους με ειδίκευση στους τεμενάδες, στον εκβιασμό και την αυτοϊκανοποίηση.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...... Οι δανειακές συμβάσεις, και το Μνημόνιο, προβλέπουν ρητά ότι η Ελλάδα παραιτείται από κάθε ασυλία προκειμένου να της χορηγηθουν τα δάνεια.
Σύμφωνα με το μνημόνιο No 2: Ούτε το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος  ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα  περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα παραιτείται και από δικαιώματα της Εθνικής κυριαρχίας, δηλαδή οι δανειστές σε περίπτωση που δεν εξοφλείται το χρέος ζητούν τους αντίστοιχους πόρους από Εθνικά έσοδα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας, χρήματα του Κράτους και δημόσια έσοδα, όπως π.χ. έσοδα από αρχαιολογικούς χώρους, έσοδα από δικαιώματα χρήσης εθνικών αεροδιαδρόμων κλπ. ενώ δεν εξαιρούνται ούτε τα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την Εθνική ασφάλεια. Οι πόροι του νέου πακέτου διάσωσης, αλλά και εθνικοί πόροι, ανεξαρτήτως πρωτογενούς πλεονάσματος ή ελλείμματος, κλειδώνονται σε έναν δεσμευτικό λογαριασμό στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση ούτε τη δυνατότητα να ασκεί έλεγχο, ώστε να αποπληρώνονται κατά αποκλειστική προτεραιότητα τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια. Το συμφέρον των δανειστών κατοχυρώνεται υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος. Η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί στα δικαστήρια να αμυνθεί με κανέναν τρόπο στην ενδεχόμενη απαίτηση των δανειστών να αναλάβουν την εκμετάλλευση της διαχείρισης της Ακρόπολης, των παραλιών, του φυσικού πλούτου που βρίσκεται οπουδήποτε στην Ελληνική επικράτεια, όπως τα πετρέλαια ή ο ορυκτός πλούτος των ορυχείων. ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ π.χ. Δημόσιων Οργανισμών όπως ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ συνεχίζουν να βαρύνουν το Δημόσιο, ενώ όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στην ΤΡΟΪΚΑ. Οι όροι αυτοί παραβιάζουν τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους, τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου ενώ θέτουν σε κίνδυνο και προσβάλλουν στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου