Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία

Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο  στο γκρέμισμά σας, το χτίσιμό  μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας»... Με αυτόν τον τρόπο  επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα: Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας ή, όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του: «Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο (το Εθνικής το εξάλειψε η πονηριά) Παιδείας ό,τι μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία, δηλαδή τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής».
Αφορμή για  την επιστολή του κ. Αντωνόπουλου στάθηκε η «απουσία» της Αννας  Διαμαντοπούλου από τη γιορτή των  Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα. «Αν υπήρχε Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε να γράψετε» τονίζει ο δάσκαλος και προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου Αλικών Μάνης, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών του νομού, οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές 1.200 εικόνες των Τριών Ιεραρχών. Ο κ. Αντωνόπουλος παραθέτει αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να διαγράψει τη θρησκεία και την Ιστορία από το λεξιλόγιο των εφήβων.
Μεταξύ αυτών, το ανιστόρητο βιβλίο της κυρίας Ρεπούση  και οι δηλώσεις της πρώην γενικής  γραμματέως Θάλειας Δραγώνας να μετατραπούν  η Ιστορία σε μάθημα επιλογής και  ο διορισμός 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, την ώρα που στα δημοτικά σχολεία διορίστηκαν μόλις 52 δάσκαλοι πέρυσι. Ο εκπαιδευτικός από τη Λακωνία καταλήγοντας δηλώνει ότι «ο υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό». Εσωκλείει στην επιστολή του και ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς, το οποίο «όταν θα το παραλάβετε», ενημερώνει την υπουργό, «θα έχει μαραθεί, αλλά δεν πειράζει, γιατί με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα».            

Εύη Πανταζοπούλου

Η ηρωίδα δασκάλα

«Αρνούμαι να συναινώ, να συνεργάζομαι και να διευκολύνω αυτούς που μάτωσαν τη χώρα, τους στυγνούς δολοφόνους που δολοφονούν κάθε μέρα κάποιον συμπολίτη μου»...

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, στην αίτηση παραίτησής της η δασκάλα Μαρία Α., η οποία υπηρετεί σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά και είναι μητέρα ενός 17χρονου αγοριού με νωπή τη μνήμη της απώλειας του συζύγου της, ο οποίος πριν από περίπου ενάμιση χρόνο πάνω στην απόγνωσή του μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες έδωσε τέλος στη ζωή του. Στην επιστολή της η δασκάλα και μέλος του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Πειραιά εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση καταλήγοντας: «Επειδή η ψυχή μου αλυχτά, αποχωρώ και απαιτώ το μόνο δικαίωμα που μου αφήσατε για να αντισταθώ, την παραίτησή μου να την κάνετε άμεσα δεκτή».

Στην ομολογουμένως συγκλονιστική επιστολή που κατέθεσε στο ΠΥΣΠΕ η Μαρία Α. αρνείται να συμμετέχει «στο συστηματάκι που έχει στήσει» η Πολιτεία για να κοροϊδέψει και να ξεγελάσει τους πολίτες και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση: «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που έκλεψαν τον ιδρώτα των συνταξιούχων χωρίς ντροπή και σεβασμό στα χρόνια τους, δεν συνεργάζομαι με αυτούς που γέμισαν τη χώρα με άστεγους και τώρα κάνουν τάχα τους ελεήμονες, δεν θέλω την ελεημοσύνη τους, δεν αναγνωρίζω τα μιάσματα και τους θρασύδειλους που παράνομα κυβερνούν τη χώρα».

Οι συνάδελφοί της καταβάλλουν από χθες συνεχείς προσπάθειες να τη μεταπείσουν, για χάρη κυρίως του ανήλικου παιδιού της, καθώς η γυναίκα δεν διαθέτει άλλους οικονομικούς πόρους. Φαίνεται, όμως, ότι εκείνη από καιρό είχε πάρει την απόφασή της, αφού λίγους μήνες πριν, στα μέσα του Οκτωβρίου, είχε απευθυνθεί και πάλι με επιστολή της στους «εθνοσωτήρες»- πολιτικούς. Τότε η ίδια έγραφε ως «δημόσιος υπάλληλος, από αυτούς τους τεμπέληδες που χρεοκόπησαν τη χώρα» και συνέχιζε «συμφωνώ ότι έχουμε πόλεμο αλλά διαφωνώ ως προς το θέμα του εχθρού, και θύματα έχουμε σε αυτόν τον πόλεμο, και σήμερα χύνεται αίμα, αίμα δικό μας που βάφει τα δικά σας χέρια».

Στο βαρύ «κατηγορώ» της για τον σύζυγο που έχασε λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έφεραν τη χώρα οι «εθνοσωτήρες», εξέφραζε με τον πιο ζοφερό τρόπο τη δυστυχία και τον πόνο που βίωνε: «Δολοφονήσατε τον σύντροφο της ζωής μου και πατέρα του παιδιού μου, τον πήρατε από κοντά μας με βίαιο τρόπο». Η δασκάλα έκλεινε την πρώτη επιστολή της με τους θρυλικούς στίχους του Καζαντζάκη «δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος» διαμηνύοντας, παράλληλα, στους «εθνοσωτήρες» ότι δεν θα περάσει το δικό τους, γιατί σύντομα πλησιάζει το τέλος της εποχής τους όπου επικρατεί το άδικο.
 
Εύη Πανταζοπούλου

Γενική Συνέλευση εργαζομένων ΥΠΠΟΤ όλης της Κρήτης


ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΜΟΝΙΜΩΝ, ΙΔΑΧ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)
ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών της πόλης Ηρακλείου που μετείχαν στις συνελεύσεις στις 9-10/2/2012 και στις 29-2-2012, κατέληξαν σε πρόταση διοργάνωσης Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων ΥΠΠΟΤ- Τμήμα Πολιτισμού, Νομού Ηρακλείου και σε πρόσκληση των εργαζομένων από τις υπόλοιπες Υπηρεσίες ΥΠΠΟΤ Κρήτης.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ:
  • Στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην εξαθλίωση όλων των εργαζομένων
  • Στις περικοπές των ήδη  χαμηλών μισθών των υπαλλήλων
  • Στις άμεσες απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα (Μονίμων, ΙΔΑΧ, Συμβασιούχων)
  • Στις περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας
  • Στην πολιτική των συγχωνεύσεων και αξιολογήσεων των Δημοσίων Φορέων με σκοπό τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και τις απολύσεις
  • Στη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ
  • Στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των Μνημείων, που αποτελούν αναπόσπαστο και μη διαπραγματεύσιμο τμήμα του εθνικού μας πλούτου.

Οι εργαζόμενοι και έκτακτοι στις Υπηρεσίες του Πολιτισμού όλης της Κρήτης καλούνται σε

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012  ΚΑΙ ΩΡΑ 2:30 μμ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με θέματα

     Τις επαχθείς αποφάσεις που σύντομα θα κληθούν οι Υπηρεσίες μας να εφαρμόσουν και θα υποστούμε όλοι εμείς
  •    Τη διαρκή υποβάθμιση του Πολιτισμού με θλιβερές συνέπειες στην προστασία των Αρχαιοτήτων και της ποιότητας της ζωής μας, που απορρέουν από τις συνεχόμενες περικοπές στον τομέα μας
  •   Τις επόμενες άμεσες κινητοποιήσεις μας

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ένας θάνατος από πείνα είναι τραγωδία, πολλοί θάνατοι από πείνα στατιστική!

Θα προσπαθήσουμε σήμερα να αποδείξουμε που θα πάνε τα χρήματα που θα δανειστεί ο Ελληνικός Λαός μέσω της νέας δανειακής σύμβασης.
Η παρακάτω κατανομή των χρημάτων του δανείου προκύπτει από το επίσημο κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης και ως εκ τούτου δεν επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση. Η νέα δανειακή σύμβαση προβλέπει δάνειο 130 δις ευρώ τα οποία θα κατανεμηθούν ως εξής: 
        · Το 40% ή 52 δις ευρώ προς τις Διεθνείς Τράπεζες
        ·  Το 18% ή 23,4 δις ευρώ προς την ΕΚΤ
        ·  Το 23% ή 29,9 δις ευρώ προς τις Ελληνικές Τράπεζες
        · Το 19% ή 24,7 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο
Δηλαδή ο ιδιωτικός Τραπεζικός τομέας παίρνει από τα 130 δις ευρώ του δανείου της νέας δανειακής σύμβασης τα 81,9 δις ευρώ, ενώ συνολικά ο Τραπεζικός Τομέας (συμπεριλαμβάνεται και η ΕΚΤ) παίρνει 105,3 δις ευρώ.
Σε πάρα πολύ απλά Ελληνικά με την νέα δανειακή σύμβαση ο Ελληνικός Λαός για κάθε 100 δανεικά ευρώ θα βάζει στην τσέπη του 19 ευρώ. Τα υπόλοιπα 81 ευρώ πάνε στις τσέπες των τραπεζών. Κατά τα άλλα σώθηκε η Ελλάδα από την χρεοκοπία και όχι το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα!
Πάμε τώρα να δούμε πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες αυτό το δάνειο. Όπως προκύπτει μέσα από την νέα δανειακή σύμβαση οι Έλληνες θα πληρώσουν για 30 χρόνια, από το 2013 έως το 2042, μέσο σταθμικό επιτόκιο 3,7%.
Δηλαδή για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης, εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 δις ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώνουμε κάθε χρόνο 4,81 δις ευρώ. Δηλαδή στο τέλος της 30ετίας για το δάνειο των 130 δις ευρώ εκ των οποίων τα 105,3 δις ευρώ τα παίρνουν οι τράπεζες και τα 24,7 το Ελληνικό Δημόσιο, θα πληρώσουμε συνολικά 144,3 δις ευρώ για τόκους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι υποχρεώσεις μας σε τόκους. Θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα ακόμα 1% ως την ρήτρα ανάπτυξης. Αυτό το ποσοστό του 1% θα προστίθεται στους τόκους από το 2015 έως το 2042. Δηλαδή οι Έλληνες θα πληρώσουν για τα επόμενα 28 χρόνια επί πλέον 1,3 δις ευρώ κάθε χρόνο. Δηλαδή θα πληρώσουμε επί πλέον συνολικά 36,4 δις ευρώ.
Συνολικά λοιπόν η Ελλάδα στο τέλος της 30ετίας και για το δάνειο των 130 δις ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης θα πληρώσει για...
τόκους 180,7 δις ευρώ για τόκους. Για στατιστικούς λόγους μέσο σταθμικό επιτόκιο την 30ετία 4,63%.
Απλά θα αναφέρουμε ότι σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2012 η ΕΚΤ δάνεισε τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες με καθαρό ποσό 430 δις ευρώ και επιτόκιο 1% για 3 χρόνια.
Πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει ότι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ψεύτικο και απλά επιστρατεύτηκε για να αποπροσανατολίσει και να εκβιάσει τον λαό μας. Σήμερα για μία ακόμα φορά αποδείξαμε με πραγματικά και επίσημα νούμερα ότι εάν δεν προχωρούσε η νέα δανειακή σύμβαση, το μεγάλο πρόβλημα και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας θα το αντιμετώπιζαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και όχι το Ελληνικό Δημόσιο.
Σήμερα επίσης με πραγματικά και επίσημα νούμερα αποδείξαμε ότι η ζώνη του ευρώ δανείζει ένα λαό, τους Έλληνες, με ετήσιο επιτόκιο 4.63% και τον στέλνει να πεθάνει από την πείνα και την ίδια ώρα τις τράπεζες με ετήσιο επιτόκιο 1% για να καταγράψουν κέρδη. Δεν υπάρχει κανένα ηθικό, πολιτικό και ιδεολογικό πρόβλημα για τους Έλληνες που πεθαίνουν από πείνα. Για την ζώνη του ευρώ ισχύει το ρητό: Ένας θάνατος από πείνα είναι τραγωδία, πολλοί θάνατοι από πείνα στατιστική!

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ

Στις 6 το απόγευμα  πραγματοποιείται συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος. Στο συλλαλητήριο θα μετέχουν, εκτός από τις δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό

Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 4 το απόγευμα και μέχρι νεοτέρας, οι σταθμοί του Μετρό σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Τη σχετική εντολή έδωσε η Αστυνομία, με αφορμή τη νέα συγκέντρωση και πορεία που έχουν διοργανώσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς, ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Μαζεύεται κόσμος ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΡΑ
LIVE Σύνταγμα
Σχόλια στο twitter

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.


Είναι αδίστακτοι. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.
Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά. Δεν έχουν φρένο.
Είναι αδίστακτοι. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα τσακίσουν τους μισθούς και θα καταργήσουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα και με Νόμο ότι το μαχαίρι στους κατώτερους μισθούς, θα εφαρμοστεί τσεκουράτα και για το σύνολο των εργαζομένων που αμείβονται με βάση την ΕΓΣΣΕ.
Η κυβέρνηση, που η ΓΣΕΕ σε κάθε περίοδο την ονοματίζει ως θύμα της Τρόικας και των αγορών, όχι μόνο επιταχύνει τις εξελίξεις, αλλά μπαίνει μπροστά στο τσάκισμα των κατώτερων μισθών κατά 22% και των μισθών των νέων κατά 32%, δηλαδή σε μισθούς 500 και 400 ευρώ. Διευκολύνει τους εργοδότες και τον ΣΕΒ, οι οποίοι θα μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι στο σφαγιασμό των μισθών, επικαλούμενοι την υποχρεωτικότητα της διάταξης.
Την ίδια στιγμή φέρνουν νέα μείωση κατά 12% στις κύριες συντάξεις από 1.300 ευρώ και πάνω. Είναι μέτρο που αθροίζεται στα προηγούμενα δηλαδή στο τσάκισμα κατά 15% των επικουρικών συντάξεων, στη μείωση κατά 7% στις συντάξεις των ναυτικών (ΝΑΤ) , στη μείωση κατά 20% των κύριων συντάξεων των Ταμείων ασφάλισης των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών και «Ολυμπιακής» για το τμήμα της σύνταξης από 1.300 και πάνω.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα τα πάρουν όλα.
Στην τακτική τους “σοκ και δέος” να απαντήσουμε με πόλεμο.
Τίποτα δεν τελείωσε!
Εμείς έχουμε δύναμη.
Εμείς θα τους ανατρέψουμε!
Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΝΔ και ΛΑΟΣ. Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, δε γίνονται για να σωθεί η χώρα.

Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, η 48ωρη απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 12 Φλεβάρη, δείχνουν τον δρόμο. Η μαζικότητα, η οργάνωση, η ατσάλινη πειθαρχία απέναντι στο κράτος των μονοπωλίων και των μηχανισμών του, τους τρομάζει. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει κάθε μέτρο που παίρνουν.
Τα κόμματα της πλουτοκρατίας είναι συνένοχα γι´ αυτά που έγιναν και για τα χειρότερα που φέρνουν σε βάρος του λαού, για να προστατεύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμιά αναμονή. Όλοι στη μάχη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της αντιλαϊκής βαρβαρότητας.
Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Καμιά αναμονή. Οργάνωση στα σωματεία. Με σχέδιο κατά εργοστάσιο, κατά τόπο δουλειάς συλλογικά να αποφασίσουμε, με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις. Οι εργοδότες να μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των μέτρων που συναποφάσισαν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.
Μπορούμε να νικήσουμε

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αναγνώστη

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ.

Η μάνα μου που παίρνει μια κωλο σύνταξη δεν πρόκειται να σας πληρώσει φόρο...
Τα παιδιά μου δεν θα τα αφήσω να δουλεύουν με 400 ευρώ 12 και 14 ώρες και να μάθουν να είναι υποτακτικά και αναξιοπρεπή. Θα τα παροτρύνω να βγουν στο δρόμο, να πεινάσουν, να μην ανεχτούν άλλο τέτοια ντροπή. Θα πεινάσω, μπορεί να κόψω το ηλεκτρικό και να έχω ένα κερί, μπορεί να φτάσω στο τελευταίο σκαλί μιζέριας, να μείνω στο δρόμο, να ζήσω σαν αγρίμι, αλλά δεν θα πάω πλέον με το πρόγραμμά σας. Υπάρχουμε εμείς που δεν ήμασταν του «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν πήραμε τίποτα από τη πίτα, δεν καταδεχτήκαμε να γλύψουμε, να ταπεινωθούμε, να ξεπουληθούμε.
Ο παππούς μου κι ο πατέρας μου κι εγώ δουλέψαμε, ιδρώσαμε, πονέσαμε, βασανιστήκαμε. Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα. Δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να ανεχτούμε τις τιμωρίες και τις υποδείξεις εκείνων που δεν έχουν καμιά σχέση με τη ζωή μας, τα βάσανά μας, τα όνειρά μας. Μας χρωστάτε όσα μας κρατήσατε από τη δουλειά μας, όσα σας δώσαμε πληρώνοντας συνέχεια, ασταμάτητα για να τα κλέβετε και να κάνετε λογαριασμούς και βίλες.
Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας και τις δικές τους, για να βρείτε λεφτά αν δεν έχετε. Με τους εκβιαστές εσείς έχετε αλισβερίσια, μαζί τα κανονίζετε χρόνια τώρα να κάνετε ξεκαθάρισμα λογαριασμών όπως κάνουν οι μαφιόζοι.
Είναι μεγάλη ντροπή με τη χορτασμένη κοιλάρα σας να κλέβετε από τη σύνταξη που έχει ένα γεροντάκι των 400 ευρώ. Να κλέβετε από τη ζωή των νέων. Να κλέβετε από τη ζωή των απλών φτωχών ανθρώπων που παλεύουν για ένα ψευτο μεροκάματο. Να κλέβετε από την υγεία, από τη παιδεία, από τη πρόνοια του λαού για να γεμίσετε τα άδεια ταμεία που εσείς αδειάσατε. Κι όχι μόνο. Να ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας, χωρίς κανένα έλεγχο, χωρίς να λογοδοτήσετε σε κανέναν ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ. Δεν μας εγγυάται κανείς πλέον πως δεν θα μας πουλήσετε όλους κοψοχρονιά σαν σκλάβους στις νέες αποικίες.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ.

Οι ζωές μας θα γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές πάνω στην ασυδοσία σας.

Μας θίξατε. Μας προσβάλλατε πολύ άγρια. Μας πίνετε το αίμα.

Τα ψέματα τέλειωσαν.

ΘΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΩ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ!!

Πηγή

Διαβάστε προσεκτικά ..Έτσι ξεπουλάνε την Ελλάδα

Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα.
Ο εφαρμοστικός μετά σχολίων προς γνώση και συμόρφωση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-2-2012, ΚΑΙ ΩΡΑ 12:30 μμ.
Στη βιβλιοθήκη ΚΓ΄ΕΠΚΑ και ΑΜΗ

Κατόπιν των γρήγορων εξελίξεων στο χώρο των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των πιθανών μελλοντικών απολύσεων, προσκαλούνται όσοι από τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΤ - Τμήμα πολιτισμού του Νομού Ηρακλείου (Μόνιμοι υπάλληλοι, ΙΔΑΧ, συμβασιούχοι και έκτακτοι) έχουν την δυνατότητα, να λάβουν μέρος σε συζήτηση τη μέρα της κηρυγμένης από τον ενιαίο σύλλογο στάσης εργασίας. Επίσης, προτείνεται η διεξαγωγή και άλλων συζητήσεων στους χώρους εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, που δεν μπορούν να μεταβούν στον χώρο της βιβλιοθήκης.

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
  • Ενημέρωση των συναδέλφων για τις καταιγιστικές εξελίξεις στον εργασιακό τομέα.
  • Συγκέντρωση απόψεων και προτάσεων
  • Διοργάνωση Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων ΥΠΠΟΤ Νομού Ηρακλείου, η οποία αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους (ΚΓ’ ΕΠΚΑ και ΑΜΗ) στις 10/2/2012.
                       

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δράση Ενιαίου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΤ


Αποφάσεις Συνέλευσης Ενιαίου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΤ 23/2/2012.

Το επόμενο διάστημα η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις που αφορούν το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους:
¬         Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
¬          Συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και νέα οργανογράμματα
¬          Κατάργηση κοινωνικών παροχών σε υγεία, εκπαίδευση κλπ
¬          Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών.
¬          Νέα μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέοι  φόροι, χαράτσια
¬          Μειώσεις στις συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ)

Η μάχη θα είναι παρατεταμένη και πρέπει να δοθεί συντεταγμένα. Πρέπει ο θυμός και η αγανάκτηση να πολιτικοποιηθεί. Πρέπει να συνοδεύεται από μορφές πάλης αντίστοιχες της κρισιμότητας των περιστάσεων. Λέμε κατηγορηματικά ότι δεν αποκλείουμε καμιά μορφή πάλης: από την παράσταση διαμαρτυρίας ως την κατάληψη ο Ενιαίος  Σύλλογος ήταν και θα είναι εκεί!

Εμείς οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΤ που συζητήσαμε σήμερα στο πλαίσιο της ΓΣ του Συλλόγου, αποφασίζουμε:

¬         24ωρη απεργία και κατάληψη του κεντρικού κτηρίου ΥΠΠΟΤ και όσων υπηρεσιών ΥΠΠΟΤ  το αποφασίσουν την Τρίτη 28/2 ημέρα ψήφισης στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου.

¬         Την Τετάρτη 29/2 οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη  με στάση εργασίας 12.30μμ –τέλος βάρδιας (που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ) και συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο και συναυλία στις 18.00μμ στο Σύνταγμα (σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας).

¬         Καθιερώνουμε από σήμερα μέχρι τέλος Μαρτίου μια σταθερή ημέρα κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίας (Πέμπτη- 12 έως τέλος βάρδιας). Διαδηλώνουμε έξω από την κεντρική υπηρεσία ή άλλο χώρο που θα κρίνουμε σκόπιμο.

¬         Την Πέμπτη 8/3 προχωράμε σε κλείσιμο της Πατησίων με άλλους συλλόγους (στάση εργασίας 12-τελος βάρδιας).

¬         Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία διαρκείας και, μέχρι την κήρυξή της, κλιμακούμενες απεργίες, να παραμείνει κλειστός ο δημόσιος τομέας με πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να σταματήσει η καταστροφική για το λαό και την κοινωνία πολιτική που εφαρμόζει. Οργανώνουμε, και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να μετάσχουν, παράσταση στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 2/3 (10.00 πμ ξενοδοχείο NOVOTEL) για να καταθέσουμε τα ψηφίσματα μας και να πιέσουμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

¬         Συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα Υπουργεία και φορείς του Δημόσιου τομέα. Καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα μας τους Συλλόγους (ΔΣ & εργαζόμενους) των άλλων Υπουργείων του δημόσιου τομέα (ημερομηνία  7/3. 15.30 Γραφεία Ενιαίου Συλλόγου).
¬         Κατάληψη του κεντρικού κτηρίου ΥΠΠΟΤ μόλις προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα (3% απολύσεις, συγχωνεύσεις υπηρεσιών).

¬         Απεργία διαρκείας στο διοικητικό σε συνέχεια της απόφασης της ΓΣ του Νοέμβρη για να μην προχωρήσει η διαδικασία των απολύσεων-εφεδρειών. Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ να στηρίξει και οικονομικά την απεργία.

¬         Δηλώνουμε ότι δε συμμετέχουμε και μπλοκάρουμε συλλογικά κάθε διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ.

¬         Αν ανακοινωθεί νέος οργανισμός που θα σηματοδοτεί απολύσεις, μετακινήσεις προσωπικού χωρίς τη συναίνεσή του ή οδηγεί σε συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις  και συγκαλούμε έκτακτη γενική συνέλευση.

¬         Συμμετέχουμε σε απεργίες συλλαλητήρια (Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ)

¬         Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της Κυριακής

¬         Ο Ενιαίος Σύλλογος οργανώνει ενημερωτική συζήτηση για τα μέτρα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΤ,

¬         Ο Ενιαίος Σύλλογος αναρτά πανώ σε κτήρια του ΥΠΠΟΤ και βγάζει αφίσα  στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με χαρακτηριστικά εξωστρέφειας που θα απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

¬         Να εκδώσουμε ενημερωτικό ξενόγλωσσο φυλλάδιο που θα μοιράσουμε σε κεντρικά μουσεία και χώρους εργασίας.

¬         Κανείς μόνος του στην κρίση! Οργανώνουμε μορφές αλληλεγγύης σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα σωματεία ΥΠΠΟΤ.

¬         Αναλαμβάνουμε όσες-οι είμαστε στη ΓΣ να οργανώσουμε σε συνεργασία με τους συναδέλφους τοπικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, να αυτοοργανωθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


¬         Δημιουργούμε ανοικτή επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

¬          Νέα έκτακτη ΓΣ 15/3

¬         Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ και στις εφημερίδες.


Υπό κατάληψη το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού

Υπό κατάληψη είναι το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, από ενιαίο σύλλογο των υπαλλήλων του, που έχουν προχωρήσει επίσης σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου.
Για αύριο Τετάρτη 29/2/2012, ο σύλλογος προγραμματίζει διαμαρτυρία στην Ακρόπολη, με στάση εργασίας από τις 12.30 μμ έως το τέλος της βάρδιας, καθώς και συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 13:30 μμ στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συμμετοχή στο συλλαλητήριο και συναυλία στις 18.00, στο Σύνταγμα. Η γεν.γραμματέας του υπουργείου Λ.Μενδώνη απειλεί τους καταληψίες με ποινικές συνέπειες, προκειμένου να γίνει το προγραμματισμένο για σήμερα συμβούλιο του ΚΑΣ. Το υπουργείο είναι κατειλημένο από το πρωί, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του εννιαίου συλλόγου των εργαζομένων. Τώρα ξεκινούν όλα.

Περί Απολύσεων

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις 15.000 απολύσεις εντός του έτους περιλαμβάνει την «οριζόντια περικοπή» του 3% -κατά μέσον όρο- των μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων που απασχολούνται σε κάθε υπουργείο, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύει. Τα ποσοστά συμμετοχής κάθε υπουργείου στις απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τα τέλη του 2012 θα κυμαίνονται ανάλογα με το πλεονάζον προσωπικό που διαθέτουν οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη συμμετοχή του 3% αναμένεται να έχει το υπ. Εργασίας λόγω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ, καθώς και το υπ. Οικονομικών από το προσωπικό των ΔΕΚΟ.
Κάθε υπουργός θα αποφασίσει εντός του επόμενου διμήνου ποιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο εύρος των αρμοδιοτήτων του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Εκτός των προγραμματισμένων 15.000 απολύσεων για το 2012 το νέο Μνημόνιο «κρύβει» και κρυφές απολύσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το 2015, εντασσόμενες στον προγραμματισμό των 150.000 αποχωρήσεων.
Oπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η επόμενη μέρα που φέρνει η νέα μνημονιακή σύμβαση θα υποχρεώσει υπουργεία και φορείς να λειτουργήσουν με βάση τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί για το τρέχον έτος.
Ετσι, εάν οι δαπάνες τους είναι αυξημένες, τότε οι πολιτικές ηγεσίες και οι διοικήσεις των οργανισμών θα πρέπει -εάν δεν «βγαίνουν» οικονομικά- να προχωρήσουν ακόμα και σε απολύσεις προσωπικού προκειμένου να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. 
Στην πρώτη γραμμή των απολύσεων οι 1.400 υπάλληλοι σε ΟΕΕ - ΟΕΚ
Οι 1.400 εργαζόμενοι των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, που καταργούνται ύστερα από απαίτηση της τρόικας, αναμένεται να αποτελέσουν την πρώτη «θυσία» στον «βωμό» των 15.000 απολύσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να συσταθεί νέος οργανισμός, όπου θα περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες των 2 καταργούμενων φορέων, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα κονδύλια που προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διατηρηθούν μόνο 400 θέσεις εργασίας και να απολυθούν 1.000 εργαζόμενοι.
Οσοι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι των καταργούμενων φορέων και υπηρεσιών,θέλουν μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, θα εντάσσονται στο καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, δηλαδή θα αποζημιώνονται μέχρι να συνταξιοδοτηθούν με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν. Παράλληλα θα συντάσσονται από το ΑΣΕΠ οι πίνακες κατάταξης των «εφέδρων» με βάση τα κριτήρια που έχουν προσδιοριστεί.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι πιθανότητα μετάταξης θα υπάρχει μόνο για εξειδικευμένα στελέχη που έχουν τεθεί σε εφεδρεία, ενώ θεωρείται αδύνατη η μετάταξη «εφέδρων» Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον βαθμό που τελικά πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εφέδρων στο Δημόσιο οι μετατάξεις θα πραγματοποιούνται ανά την επικράτεια, όπου υπάρχουν ανάγκες προσωπικού.
Αξιολόγηση από ιδιώτες με συνεντεύξεις και γραπτές εξετάσεις
Από ιδιωτικές εταιρείες θα γίνεται τελικά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων κριτηρίων, και συνέντευξη μαζί με γραπτό τεστ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι αξιολογητές των εταιρειών θα εισηγούνται ποιοι υπάλληλοι βαθμολογούνται θετικά και πρέπει να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους και ποιοι «κόβονται» μετά τη βαθμολόγηση του συνόλου των κριτηρίων που θα αποφασιστούν.
Μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα οποία θα οριστικοποιηθούν με τη συμμετοχή των Γάλλων εμπειρογνωμόνων, είναι η «ζωντανή αξιολόγηση» που περιλαμβάνει συνέντευξη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εταιρειών καθώς και τη συμπλήρωση ενός τεστ γνώσεων.
Οι αξιολογητές μετά την εκτίμηση του συνόλου των κριτηρίων θα παραδίδουν την εισήγησή τους για το μέλλον του εργαζομένου. Πηγή

Ο δρόμος προς την δραχμή…

Λίγα 24ωρα μόνο μετά την, κατά Β. Βενιζέλο, «μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία της Ελλάδας μετά τον πόλεμο», ελάχιστοι πιστεύουν ότι η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία είναι πλέον γεγονός, με όσα συμφώνησαν το Eurogroup και οι ιδιώτες πιστωτές μας τα ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου, ενώ το γερμανικό κατεστημένο παίζει απροκάλυπτα ένα διπλό παιχνίδι:
Η Μέρκελ ομνύει στην ενότητα της Ευρωζώνης και στη διάσωση της Ελλάδας, ενώ κορυφαίοι γερμανοί τραπεζίτες στοιχηματίζουν δημόσια ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα προσγειωθεί.... ανώμαλα στη δραχμή!
Το «πακέτο» της 21ης Φεβρουαρίου έχει τόσες δυσκολίες και είναι τόσο «επιρρεπές σε ατυχήματα», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί το ίδιο το ΔΝΤ στην απογοητευτική έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους, που μοιάζει με ένα παιχνίδι «win-win» μόνο για τη Γερμανία:
Αν η Ελλάδα πάρει μια «λάθος στροφή» και βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, οι Γερμανοί θα μπορούν να αποδώσουν το «ατύχημα» αποκλειστικά σε ελληνική υπαιτιότητα και να αποφύγουν τη βαριά πολιτική ευθύνη της πρώτης εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, όμως, οι ευρωπαίοι πιστωτές μας, με τους ολοφάνερα αποικιοκρατικούς όρους του νέου δανείου, θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε στοιχείο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ακόμη και τα εθνικά αποθέματα χρυσού! 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μακεδονικός τάφος στην τούμπα της Απολλωνίας

Ένα σημαντικό ταφικό μνημείο του 2ου αι. π.Χ. αποκάλυψε ομάδα αρχαιολόγων της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με επικεφαλής την πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας, δρα Αρχαιολογίας Λίλιαν Αχειλαρά, ακολουθώντας τις υποδείξεις του καθηγητή του ΑΠΘ, διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Γρηγόρη Τσόκα, που με τους συνεργάτες του ανίχνευσε τον τάφο, εφαρμόζοντας μεθόδους γεωφυσικής διασκόπησης.  
Ο  τάφος  είναι διθάλαμος καμαροσκεπής και έχει διαστάσεις 7 μ. μήκος επί 4 μ. πλάτος. Στην πρόσοψή του φέρει δωρικά στοιχεία σε δεύτερη χρήση (ο τεχνίτης τα είχε μεταφέρει από άλλο κτίριο της περιοχής). Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το μνημείο έχει συληθεί τουλάχιστον τρεις φορές, ήδη από την αρχαιότητα. Για το λόγο αυτό στο εσωτερικό του τα πάντα ήταν κατεστραμμένα και δε βρέθηκαν παρά ελάχιστα μικροαντικείμενα: χάντρες και επίχρυσα ελάσματα, που καταδεικνύουν ότι το νεκρό συνόδευε επίχρυσο στεφάνι. Περισσότερα στο Έρρωσο