Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

"Ένα Λουκούλλειο Γεύμα" υλοποιεί η Κ ΕΠΚΑ

Εξαιρετική επιτυχία έχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Λουκούλλειο Γεύμα», που όλη την εβδομάδα υλοποιεί η Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. 

Συνολικά 150 μαθητές δημοτικού θα έχουν επισκεφτεί μέχρι και σήμερα το χώρο του Μουσείου και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της υπηρεσίας. θα μάθουν για το στρατηγό Λούκουλλο και για τα ευρήματα των ανασκαφών στην πόλη τους, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να βάλουν όλη τους την τέχνη στο συνδυασμό υλικών με τα οποία παρασκευάζουν τα δικά τους κουλουράκια. Κι όλα αυτά, μαθαίνοντας παράλληλα και την έννοια της κοινωνικής προσφοράς, κάτι που θα αποτελεί τη βάση και για το πρόγραμμα «Το Κάστρο της Μυτιλήνης, χθες, σήμερα, αύριο», που θα υλοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τη 14η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Φτάνοντας κανείς χτες το πρωί έξω από την είσοδο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, έβλεπε αφημένες σακούλες με κουβέρτες, είδη διατροφής και ρουχισμού. Αυτό είναι το «εισιτήριο» με το οποίο οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης, αλλά και άλλων περιοχών του νησιού, συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ένα Λουκούλλειο Γεύμα», που από τη Δευτέρα υλοποιεί η Κ΄ ΕΠΚΑ...............

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου