Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τηλεόραση από τους πολίτες

Μια νέα πρόταση για τα ΜΜΕ από την Κρήτη http://politestv.gr/
Με χρηματοδότηση μόνο από το κοινό, χωρίς διαφημίσεις, χορηγούς, κρυφές ή φανερές επιδοτήσεις και χωρίς εργοδότες που περιμένουν να κερδίσουν από άλλες μπίζνες, με καθαρούς λογαριασμούς και με διαφορετική ματιά στην επικαιρότητα ξεκίνησε στην Κρήτη η «Τηλεόραση από τους Πολίτες».
Πρόκειται για ένα νέο πείραμα στην «τηλεοπτική» κάλυψη των ειδήσεων από τα μέλη της ομάδας παραγωγής που δημιουργούν ρεπορτάζ με βίντεο δίνοντας το λόγο στους ανθρώπους του νησιού οι οποίοι δεν «παίζουν» συνήθως στα τοπικά ή τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.
Όλα τα ρεπορτάζ δημοσιεύονται στη σελίδα www.politestv.gr και διανέμονται προς χρήση και αναπαραγωγή χωρίς πνευματικά δικαιώματα παρά μόνο με υποχρέωση αναφοράς της πηγής. Ακολουθώντας το παράδειγμα της ομάδας του Debtocracy, το νέο εγχείρημα φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την οικονομική στήριξη και κάλυψη των εξόδων της παραγωγής. Μόνο που στην περίπτωση αυτή φτιάχνεται ένα μέσο ενημέρωσης με ροή βιντεο-θεμάτων και συνεργάτες σε όλη την Κρήτη αλλά και στην Αθήνα, για την ανάδειξη θεμάτων τοπικού αλλά εν τέλει και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Οι συνεισφορές γίνονται μέσω donation (paypal) ή μέσω απευθείας καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό ενώ στο τέλος κάθε μήνα δημοσιεύεται πλήρης απολογισμός εσόδων εξόδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου