Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ανακοίνωση εργαζομένων στο έργο Οδικός Άξονας Ε65


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο έργο «Οδικός Άξονας Ε65» καταγγέλλουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων μας και τρομοκράτησής μας.

Εδώ και ένα χρόνο που εργαζόμαστε, παράλληλα με την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται και οι άλλοι εργαζόμενοι με τις μειώσεις μισθών, τα χαράτσια, την ακρίβεια κ.λ.π., είχαμε και την εχθρική στάση του εργοδότη μας, του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συστηματικά μένουμε απλήρωτοι για δύο και τρεις μήνες. Παρανόμως δεν πληρώνονται μέχρι σήμερα οι αργίες στους εργατοτεχνίτες. Επανειλημμένως υπήρξαν πιέσεις από τον προϊστάμενο για τη συνδικαλιστική δράση εργαζομένων αλλά και υποδείξεις για τον συνδικαλιστικό φορέα που θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφούμε. Επίσης, ούτε τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων δόθηκαν εγκαίρως, αλλά μετά τις γιορτές.

Σε όλα αυτά απαντήσαμε με κινητοποιήσεις, με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, με καταγγελία στο ΙΚΑ, με επίσχεση εργασίας, με παραστάσεις διαμαρτυρίας και τέλος με μία συμβολική κατάληψη για 3 περίπου ώρες στην Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ ο εργοδότης παραβίασε πολλές φορές και επανειλημμένα την εργατική νομοθεσία δεν υπήρξε σχεδόν καμία κινητοποίηση της δικαιοσύνης μέχρι στιγμής. Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, καλούμαστε σε ανάκριση για τη συμβολική κατάληψη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προκειμένου να μας ασκηθεί δίωξη για «διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία σε απρόσφορη απόπειρα».

Ενώ αντιμετωπίζουμε την εργασιακή ομηρία και είμαστε μεταξύ δουλειάς και ανεργίας, ενώ η ψυχική και οικογενειακή μας ηρεμία έχει κλονιστεί όλο αυτό το διάστημα με τη μη συνεπή καταβολή των δεδουλευμένων, ενώ η βία που ασκείται πάνω μας με τη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου είναι συνεχώς αυξανόμενη, διωκόμαστε επειδή τολμήσαμε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλ. την πληρωμή μας, και να προβάλλουμε το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Είναι προφανές ότι η δίωξή μας δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο από το να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας ενάντια στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγεί η πρακτική της συστηματικής απληρωσιάς. Αποτελεί προειδοποίηση για όλους τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι και να μην αντιδρούν απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών και τη φτώχεια που μας καταδικάζουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν θα τους περάσει όμως. Απαντάμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι δικαιούμαστε. Και είμαστε αποφασισμένοι γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λαμίας να μας στηρίξουν έμπρακτα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξή μας τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. έξω από τα δικαστήρια, όπου έχουμε κληθεί για ανάκριση.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην
24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Ε65)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου