Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Τ ΧΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Τ ΧΙΟΥ

Εμείς οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού στη Χίο (3η Ε.Β.Α και Κ΄ΕΠΚΑ), βιώνοντας τον εργασιακό και κατ’ επέκταση κοινωνικό εξευτελισμό, που η Τρόικα και η κυβέρνηση επιβάλλουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, πιστεύουμε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από την καθημερινή γκρίνια παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια στη ζωή μας και στην εργασία μας.
Η γενική μας συνέλευση που έγινε στις 20-3-2012 αφού συζήτησε  πήρε τις εξής αποφάσεις:
  • Είμαστε αντίθετοι με το νέο οργανόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ.Τ που κατατέθηκε χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί και που υποκρύπτει μετακινήσεις και απολύσεις των εργαζομένων από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Τ. και ζητούμε να αποσυρθεί.
  • Με δεδομένη την ανεπάρκεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.Τ) και με την πεποίθηση ότι δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε, δεν δεχόμαστε να εφαρμοστεί κανένα νέο μέτρο.
  • Η  σύγκλιση της συνέλευσης των εργαζομένων στις Υπηρεσίες μας με τη συζήτηση και  την  ανταλλαγή απόψεων απετέλεσε θετική εμπειρία δημιουργώντας μεταξύ μας αισθήματα αλληλεγγύης, δύναμης και  αγωνιστικότητας. Γι αυτό θα συγκαλείται συνέλευση των εργαζομένων μας όποτε κρίνεται απαραίτητο και ανάλογα με τις τρέχουσες εξελίξεις.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ  τους εργαζομένους  του νησιού μας   να κάνουν  γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δημόσιων υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο όπως και  σε πανελλαδικό επίπεδο,
  • ΚΑΛΟΥΜΕ τις ΓΣΕΕ , ΑΔΕΔΥ και την  ΠΟΕ ΥΠ.ΠΟ.Τ να εξαγγείλουν δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως απεργία διαρκείας, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων με στόχο την ανατροπή των μνημονίων.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους του ΟΕΚ, του ΟΕΕ, στους ναυτικούς  καθώς και στους απεργούς της χαλυβουργίας

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

·         Στην περικοπή των μισθων μας
·         στην εφαρμογη του μετρου της αξιολογησης των δημοσιων υπαλληλων που αποσκοπει στην μεθοδευση  απολυσεων των εργαζομενων και όχι  στην βελτιωση της λειτουργιασ των δημοσιων υπηρεσιων
·         στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
·         Στη συγχώνευση και κατάργηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού
·         ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ της ΕΦΕΔΡΕΙΑς
·         Στις μεθοδευμένες απολύσεις των 150.000 δημοσιων υπαλληλων
·         στην εφαρμογη των αντισυνταγματικων μετρων που ψηφιζονται καθημερινα
·         στην πτωχευση της δημοκρατιασ, των ιδεων, του πολιτισμου

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ.Τ  ΣΤΗ ΧΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου