Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Συνάδελφοι,
 Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/2/2012, η κοινή σύσκεψη ΔΣ-ΤΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/2/2012 θα έχει ως θέμα τις εξελίξεις για την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως διαμορφώνονται μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και τις νέες οριζόντιες περικοπές σε χρηματοδότηση, προσωπικό, δικαιώματα και προστασία.
Θα υπάρξει ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης, όπως και για το νέο νόμο του ΥΠΕΚΑ για τη "Βελτίωση της επιχειρηματικότητας" που αφορά στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο πλαίσιο Μεγάλων Έργων (το προσχέδιο έχει αποσταλεί σε όλα τα μέλη του ΣΕΑ), δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που μας αφορούν άμεσα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το Πρόγραμμα Δράσης του Συλλόγου και αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις που θα εξαγγειλει ο Σύλλογος.
Τέλος, ενημερώνουμε τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών ότι, παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, το σχέδιο οργανογράμματος δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε στον ΣΕΑ, ούτε στα προεδρεία των άλλων Συλλόγων του ΥΠΠΟΤ (το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε κινητοποίηση για τον λόγο αυτό), με αιτιολογία την αλλαγή προγράμματος λόγω της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης. Ως αποτέλεσμα, δεν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό στις λεπτομέρειές του, παρά μόνο στη βάση των θέσεων του Συλλόγου για το τι σημαίνουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις Υπηρεσιών.
Παρακαλούνται τα μέλη των ΤΕ να μεταφέρουν τη γνώμη των συναδέλφων κάθε ΤΠ τόσο για τη θέση που πρέπει να έχει ο Σύλλογος για κάθε θέμα, όσο και για το ποιες κινητοποιήσεις προτείνουν οι συνάδελφοι.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου