Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Έκκληση επιστημόνων να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα

Πηγή Καθημερινή
Με την ευχή να ξεπεράσει η Ελλάδα γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και με την επιβεβαίωση ότι η ευρωπαϊκή και διεθνής κοινότητα σέβεται τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην παραγωγή νέας γνώσης, οι εταίροι του ευρωπαϊκού προγράμματος για την ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (EU-CHIC) έδωσαν σήμερα το στίγμα της συνάντησής τους.
Λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έπληξαν ιστορικά και όχι μόνο, κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, οι επιστήμονες εξέφρασαν τον σεβασμό τους, αλλά και την εμπιστοσύνη ότι οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν την κρίση- που δεν είναι μόνον ελληνική- όπως και στο παρελθόν ξεπέρασαν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος EU-CHIC, στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από επιστημονικά ιδρύματα 11 χωρών: τη Σλοβενία, την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς, στο πρόγραμμα συμμετέχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια και αντιπρύτανη Αντ. Μοροπούλου. Στόχος του προγράμματος είναι η προστασία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιστημονικής έρευνας........Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου