Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Δίκτυο ανταλλαγής και στο Ηράκλειο

Το δικό τους δίκτυο ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, ιδρύουν οι Ηρακλειώτες. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες εθελοντές και αύριο Παρασκευή θα γίνει η δεύτερη συνάντηση στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις 7μ.μ. Η πρώτη ιδρυτική συνάντηση έγινε πριν λίγες μέρες με τη συμμετοχή 50 εθελοντών, χωρίς να έχει δοθεί δημοσιότητα σε αυτή την προσπάθεια.

Μόλις χθες οι ιδρυτές της κίνησης δημιούργησαν την ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο (http://www.diktyoantallagisirakleiou.espiv.net) όπου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια. Όπως είπε στην «Πατρίδα» ο Δημήτρης Κορνάρος ο οποίος συμβάλλει στην δημιουργία αυτού του δικτύου, η προσπάθεια καταβάλλεται με σκοπό την όσο το δυνατόν άμβλυνση των προβλημάτων που προκαλεί στους ανθρώπους η οικονομική κρίση. «Θα γίνεται ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών. Δεχόμαστε πάρα πολλά είδη, από αγροτικά προϊόντα, μέχρι μαθήματα φροντιστηρίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορνάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα δίκτυα ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών που «επουλώνουν» σε μεγάλο βαθμό τις «πληγές» της κρίσης, έχουν δημιουργηθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες περιοχές της Κρήτης όπως Χανιά και Ιεράπετρα. Μεταξύ τους οι άνθρωποι ανταλλάσουν προϊόντα και υπηρεσίες, για να μη δώσουν μετρητά τα οποία δεν έχουν...

«Το ενδιαφέρον και από το νομό Ηρακλείου είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει και εδώ αυτό το δίκτυο ανταλλαγής, θα υπάρξουν πολλές προσφορές» κατέληξε ο κ. Κορνάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου