Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σε νέα σκληρή δήλωση κατά της κυβέρνησης προχώρησε την Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης. Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης ο Μ.Θεοδωράκης λέει: «Δεν έχετε το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για την τιμή της πατρίδας που εσείς ποδοπατήσατε».
Η δήλωση του Μ.Θεοδωράκη αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών.

«Η 25η Μαρτίου ανήκει στον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, φτάνει να μπορέσει να απαλλαγεί από τις δαγκάνες των νέο-Ναζί της Ευρώπης, οι οποίοι με τη συνεργασία ανθρώπων μειωμένης εθνικής ευθύνης τον έχουν δέσει σήμερα χειροπόδαρα προσπαθώντας να τον αχρηστεύσουν».

Η 25η Μαρτίου 2012 μπορεί να σημασιοδοτηθεί πολλαπλώς: σαν κορυφαίο ξαναφανέρωμα του αντιστασιακού πνεύματος, σαν σάλπισμα υπεράσπισης της δημοκρατίας, σαν κατανόηση της νεωτερικότητας και των δεινών της, σαν λαχτάρα για δημιουργία, σαν βούληση να διατηρηθεί ακέραιη η χώρα, σαν βούληση να επιβιώσει ο ελληνισμός - υπό ετέρα μορφή ενδεχομένως, αλλά ορισμένως να επιβιώσει. Γ. Ξυδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου