Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Σ.ΕΚ.Α.
Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
 
Συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2 και ώρα 16:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ,κατά τη ψήφιση στη Βουλή του αντιασφαλιστικού Νομοθετικού πλαισίου
 
Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσει πολύ περισσότερο για να αποδώσει ρεαλιστικά τη διαμορφούμενη εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα· τη ζούμε όλοι μας.

Το τελευταίο χτύπημα έρχεται από την τρόικα με τη συνήθη συνοδεία του, δηλαδή τον εκβιασμό για την «οικονομική εγκατάλειψη» από την πλευρά των ευρωπαίων και υπερατλαντικών δανειστών μας, και τη διάδοχη χρεοκοπία της χώρας. Η υποτελής συγκυβέρνηση συναινεί, συνυπογράφει δουλοπρεπώς, ανεξαίρετα, μία προς μία, τις εντολές του ΔΝΤ, της ΕΕ, και της ΕΚΤ,  και συντελεί στο ιστορικό πισωγύρισμα.

Η πιο πρόσφατη απόφαση της συμμαχίας τού «Νέου Ελληνικού Μεσαίωνα» εφαρμόζει νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Η αντισυνταγματική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η πλήρης αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση του κράτους πρόνοιας υποβαθμίζουν δραματικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και κάθε θεσμό εργατικής και κοινωνικής προστασίας.
Η υποχρεωτική λήξη τον Συλλογικών Συμβάσεων θέτει στη λαιμητόμο και την ισχύουσα σήμερα σύμβαση του ΣΕΚΑ, μαζί με τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Εμείς οι αρχαιολόγοι δεν αποτελούμε εξαίρεση και δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση. Κατατέθηκε νομοθέτημα που μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία μετά τους 60 μήνες, ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επιλογή του προσωπικού στις σωστικές ανασκαφές από τις ιδιωτικές εταιρίες, η εργοδοσία επιτίθεται στη Συλλογική Σύμβαση του ΣΕΚΑ, οι εργοδότες, είτε ιδιώτες εργολάβοι, είτε το δημόσιο, καθυστερούν τις πληρωμές των εργαζομένων αρχαιολόγων.
 
Απέναντι σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό που ετοιμάζεται, οι κυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί προτίμησαν να συμμετάσχουν σε θεατρική παράσταση που διήρκησε μία ημέρα και συμφώνησαν τελικά με όλες τις υποδείξεις της τρόικας. Από νωρίς «τα είχαν βρει» σε όλα, και ..μόνο με τις επικουρικές συντάξεις είχαν μία μικρή ένσταση!
  
Ευτυχώς, η διαμόρφωση της Ιστορίας δεν υπήρξε ποτέ μονομερής. Αντιθέτως, ζητούμενο της στιγμής είναι να επανέλθει στη προσκήνιο ο πραγματικός διαμορφωτής της Ιστορίας, που είναι ο λαός, οι μαζικοί και προοδευτικοί αγώνες. Να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση!

Να εγκαταλείψουμε τη λογική της ανάθεσης,
να αφήσουμε πίσω μας την αδιαφορία και την ηττοπάθεια!
  
Συμμετέχουμε όλοι ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2 και ώρα 16:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, οπότε και κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το αντιασφαλιστικό Νομοθετικό πλαίσιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου