Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕΑ - ΤOΠIKOΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΕΑ - ΤOΠIKO ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ
Το Tοπικό Παράρτημα Κρήτης του ΣΕΑ πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 19-3-2011 και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κυριάρχησε αυτό του προσχεδίου του Οργανογράμματος του ΥΠΠΟΤ. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα παρακάτω:

1)      Να στελεχωθούν τα Τμήματα των Εφορειών με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε αυτές να είναι βιώσιμες μετά τις συνενώσεις. Η στελέχωση να προκύψει με νέες προσλήψεις.
2)      Να διατηρηθεί η εξειδίκευση των αρχαιολόγων στο κάθε Τμήμα.
3)      Να οριστεί το καθηκοντολόγιο των νέων Τμηματαρχών.
4)      Να μην καταργηθούν τα Αρχαιολογικά Ινστιτούτα και να διαφυλαχθούν οι θέσεις των υπαλλήλων τους. 
5)      Να δημιουργηθεί στην Κρήτη Γραφείο Σπηλαιολογίας όπως ακριβώς δημιουργήθηκε το Γραφείο Εναλίων Αρχαιοτήτων (Στην Κρήτη υπάρχουν περίπου 5.000 σπήλαια και βραχοσκεπές πολλά εκ των οποίων κατά την αρχαιότητα είχαν χρήση ταφική ή οικιστική).
6)      Να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων που αναφέρονται στο άρθρο 56 σε σχέση με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 54.
7)      Να συμπεριληφθούν στις συγχωνεύσεις οι Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων.
8)      Οι μεταθέσεις των υπαλλήλων να γίνονται μετά από αίτημα τους που θα 
     εξετάζεται  από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
9)      Να συμπεριληφθούν στις συγχωνεύσεις η ΔΙΠΚΑ και η ΔΒΜΑ. Εφόσον συνενώνονται οι περιφερειακές Υπηρεσίες θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να διατηρούνται οι Διευθύνσεις τους.
10)   Να μη πραγματοποιηθεί καμία απόλυση στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ που πολλές απ΄ αυτές είναι ήδη υποστελεχωμένες.
11)   Όχι στις ατομικές αξιολογήσεις των Υπαλλήλων που οδηγούν στις απολύσεις  τους, και που δεν έχουν στόχο την προστασία των αρχαίων και τη βελτίωση των Υπηρεσιών προς τους πολίτες. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί μια τέτοια διαδικασία αυτή να αφορά μόνο στο συνολικό έργο (επιστημονικό, διοικητικό) των Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων τους. 
12)  Τα μεγάλα επενδυτικά έργα εντός ή εκτός αρχαιολογικών χώρων να έχουν πάντα τις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμοδίων Εφορειών.
13)  Το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης στηρίζει την εκστρατεία του ΣΕΑ για την προστασία των μνημείων και θα την ενισχύσει με δράσεις πολιτισμού στην Κρήτη.
        14) Το Τοπικό Παράρτημα Κρήτης στηρίζει την προσπάθεια των εργαζομένων στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ Κρήτης για κοινές δράσεις.

ΣΕΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου