Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο δρόμος προς την δραχμή…

Λίγα 24ωρα μόνο μετά την, κατά Β. Βενιζέλο, «μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία της Ελλάδας μετά τον πόλεμο», ελάχιστοι πιστεύουν ότι η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία είναι πλέον γεγονός, με όσα συμφώνησαν το Eurogroup και οι ιδιώτες πιστωτές μας τα ξημερώματα της 21ης Φεβρουαρίου, ενώ το γερμανικό κατεστημένο παίζει απροκάλυπτα ένα διπλό παιχνίδι:
Η Μέρκελ ομνύει στην ενότητα της Ευρωζώνης και στη διάσωση της Ελλάδας, ενώ κορυφαίοι γερμανοί τραπεζίτες στοιχηματίζουν δημόσια ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα προσγειωθεί.... ανώμαλα στη δραχμή!
Το «πακέτο» της 21ης Φεβρουαρίου έχει τόσες δυσκολίες και είναι τόσο «επιρρεπές σε ατυχήματα», κατά την έκφραση που χρησιμοποιεί το ίδιο το ΔΝΤ στην απογοητευτική έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους, που μοιάζει με ένα παιχνίδι «win-win» μόνο για τη Γερμανία:
Αν η Ελλάδα πάρει μια «λάθος στροφή» και βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, οι Γερμανοί θα μπορούν να αποδώσουν το «ατύχημα» αποκλειστικά σε ελληνική υπαιτιότητα και να αποφύγουν τη βαριά πολιτική ευθύνη της πρώτης εξόδου μιας χώρας από την Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα, όμως, οι ευρωπαίοι πιστωτές μας, με τους ολοφάνερα αποικιοκρατικούς όρους του νέου δανείου, θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε στοιχείο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ακόμη και τα εθνικά αποθέματα χρυσού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου