Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δράση Ενιαίου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΤ


Αποφάσεις Συνέλευσης Ενιαίου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΥΠΠΟΤ 23/2/2012.

Το επόμενο διάστημα η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις που αφορούν το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους:
¬         Απολύσεις στο δημόσιο τομέα
¬          Συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών και νέα οργανογράμματα
¬          Κατάργηση κοινωνικών παροχών σε υγεία, εκπαίδευση κλπ
¬          Ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών.
¬          Νέα μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέοι  φόροι, χαράτσια
¬          Μειώσεις στις συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ)

Η μάχη θα είναι παρατεταμένη και πρέπει να δοθεί συντεταγμένα. Πρέπει ο θυμός και η αγανάκτηση να πολιτικοποιηθεί. Πρέπει να συνοδεύεται από μορφές πάλης αντίστοιχες της κρισιμότητας των περιστάσεων. Λέμε κατηγορηματικά ότι δεν αποκλείουμε καμιά μορφή πάλης: από την παράσταση διαμαρτυρίας ως την κατάληψη ο Ενιαίος  Σύλλογος ήταν και θα είναι εκεί!

Εμείς οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΤ που συζητήσαμε σήμερα στο πλαίσιο της ΓΣ του Συλλόγου, αποφασίζουμε:

¬         24ωρη απεργία και κατάληψη του κεντρικού κτηρίου ΥΠΠΟΤ και όσων υπηρεσιών ΥΠΠΟΤ  το αποφασίσουν την Τρίτη 28/2 ημέρα ψήφισης στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου.

¬         Την Τετάρτη 29/2 οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη  με στάση εργασίας 12.30μμ –τέλος βάρδιας (που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ) και συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο και συναυλία στις 18.00μμ στο Σύνταγμα (σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας).

¬         Καθιερώνουμε από σήμερα μέχρι τέλος Μαρτίου μια σταθερή ημέρα κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίας (Πέμπτη- 12 έως τέλος βάρδιας). Διαδηλώνουμε έξω από την κεντρική υπηρεσία ή άλλο χώρο που θα κρίνουμε σκόπιμο.

¬         Την Πέμπτη 8/3 προχωράμε σε κλείσιμο της Πατησίων με άλλους συλλόγους (στάση εργασίας 12-τελος βάρδιας).

¬         Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία διαρκείας και, μέχρι την κήρυξή της, κλιμακούμενες απεργίες, να παραμείνει κλειστός ο δημόσιος τομέας με πολύμορφες κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να σταματήσει η καταστροφική για το λαό και την κοινωνία πολιτική που εφαρμόζει. Οργανώνουμε, και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία να μετάσχουν, παράσταση στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ στις 2/3 (10.00 πμ ξενοδοχείο NOVOTEL) για να καταθέσουμε τα ψηφίσματα μας και να πιέσουμε για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

¬         Συντονιζόμαστε με τα υπόλοιπα Υπουργεία και φορείς του Δημόσιου τομέα. Καλούμε σε σύσκεψη συντονισμού του αγώνα μας τους Συλλόγους (ΔΣ & εργαζόμενους) των άλλων Υπουργείων του δημόσιου τομέα (ημερομηνία  7/3. 15.30 Γραφεία Ενιαίου Συλλόγου).
¬         Κατάληψη του κεντρικού κτηρίου ΥΠΠΟΤ μόλις προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα (3% απολύσεις, συγχωνεύσεις υπηρεσιών).

¬         Απεργία διαρκείας στο διοικητικό σε συνέχεια της απόφασης της ΓΣ του Νοέμβρη για να μην προχωρήσει η διαδικασία των απολύσεων-εφεδρειών. Καλούμε την ΠΟΕΥΠΠΟ να στηρίξει και οικονομικά την απεργία.

¬         Δηλώνουμε ότι δε συμμετέχουμε και μπλοκάρουμε συλλογικά κάθε διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ.

¬         Αν ανακοινωθεί νέος οργανισμός που θα σηματοδοτεί απολύσεις, μετακινήσεις προσωπικού χωρίς τη συναίνεσή του ή οδηγεί σε συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς προχωράμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις  και συγκαλούμε έκτακτη γενική συνέλευση.

¬         Συμμετέχουμε σε απεργίες συλλαλητήρια (Ομοσπονδίες, ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ)

¬         Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της Κυριακής

¬         Ο Ενιαίος Σύλλογος οργανώνει ενημερωτική συζήτηση για τα μέτρα στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΤ,

¬         Ο Ενιαίος Σύλλογος αναρτά πανώ σε κτήρια του ΥΠΠΟΤ και βγάζει αφίσα  στο πλαίσιο μιας καμπάνιας με χαρακτηριστικά εξωστρέφειας που θα απευθύνεται σε όλη την κοινωνία.

¬         Να εκδώσουμε ενημερωτικό ξενόγλωσσο φυλλάδιο που θα μοιράσουμε σε κεντρικά μουσεία και χώρους εργασίας.

¬         Κανείς μόνος του στην κρίση! Οργανώνουμε μορφές αλληλεγγύης σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα σωματεία ΥΠΠΟΤ.

¬         Αναλαμβάνουμε όσες-οι είμαστε στη ΓΣ να οργανώσουμε σε συνεργασία με τους συναδέλφους τοπικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, να αυτοοργανωθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


¬         Δημιουργούμε ανοικτή επιτροπή αγώνα για την υλοποίηση των αποφάσεων της συνέλευσης.

¬          Νέα έκτακτη ΓΣ 15/3

¬         Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ και στις εφημερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου